Heb ik als leerling recht op pauze/speeltijd?

Eergisteren tijdens de middagpauze op school kwam een leerkracht naar me toe en zei me dat ik meteen moest meegaan voor mijn agenda bij te vullen (welke niet volledig in orde was).
Ik weigerde, omdat ik vond dat ik recht had op mijn pauze (wat toch wel te begrijpen is na 4 uur les achter elkaar?).

Nu heb ik hier strafstudie voor gekregen en ben het hier ook totaal niet mee eens. Heb ik recht op pauze of kan de school mij deze direct ontnemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja, het heet natuurlijk niet voor niets "pauze". Het is een beetj afwegen.. Wat je wel en niet over hebt. Ik persoonlijk vind dat je best even mee kan lopen om dat te regelen. Maar ik zou ook begrip tonen als een leerling mij aangeeft dat hij pauze wilt houden. Het ligt er natuurlijk ook hoe het verloopt. Als een leerling gelijk begint over zijn rechten en heel aanvallend doet, dan zal ik misschien ook straf geven en niet omdat hij niet mee komt maar de manier waarop je dat doet. Maarja ik neem aan dat je niet op een oordeel van de rechter wacht. Ik weet niet of hier een regel voor is.

Ja je hebt recht op pauze maar in dit geval moest je even je agenda bijvullen,het is toch goed van de docent dat hijtijd voor jou vrijmaakt om je agenda bij te vullen,het was waarschijnlijk zelf ook in zijn pauzetijd..doen ze niet allemaal hoor.

die leraar wil jou wel helpen, blijkbaar heb je het nodig. er is niks mis mee om daar een keer pauze voor te moeten missen. ik vermoed ook dat je dit niet liefdevol hebt uitgelegd, vandaar die strafstudie, die kan een docent je trouwens altijd geven, ongeacht wat. je hebt altijd wel recht op 1 pauze in de zoveel uur, als je nu altijd deze pauze moest missen zou ik er zeker wat tegen ondernemen, maar nu is het een beetje overdreven. ik deed dit vroeger ook weleens met de docent, maar dat duurde nooit langer dan 10 minuten. dus dan kan je nog steeds pauze hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100