mag een leraar mij aanraken als ik dat niet wil?

Toegevoegd na 45 minuten:
bv. als ik achter de pc zit en hij knijpt in m'n schouders

Toegevoegd na 51 minuten:
ik bedoel dat het pijn doet

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee als jij duidelijk te kennen hebt gegeven dat jij dat niet wil mag dit niet. Je bent eigen baas over je lichaam.

Niemand mag jou aanraken als jij dat niet wil! Het enige waar je echt bezit over hebt is jouw lichaam, dus wees er zuinig mee!

Dat ligt eraan hoe en waar. Als hij je ergens aanraakt (bijv als je een meisje bent je borsten) waar jij het niet fijn vind en wat voor hem sexueel opwindend kan zijn dan is het verboden. Zelfs als jij toestemming geeft mag hij geen sex met je hebben ( ik neem aan dat je minderjarig bent)

Jazeker. Als jij bijvoorbeeld onder een auto wil springen mag je leraar je tegenhouden door je vast te grijpen.

Als hij jou bij je arm pakt omdat je na tig keer waarschuwen nog gedraaid op je stoel zit. Ja dan mag dat. Er wordt tegenwoordig naar mijn idee te veel gedaan alsof iedere leraar alleen maar bezig is met sexuele handelingen.

Voor de grap zacht in je schouders knijpen mag heus wel. Toegevoegd na 9 uur: Nee dat mag niet, niemand mag jou pijn doen. Als hij dat doet moet je zeggen dat hij moet stoppen.

Nee dat mag niet, geen enkele volwassene mag geweld gebruiken tegenover jou. Slaan, schoppen en knijpen zijn verboden. In elke school is een huishoudelijk reglement en gedragscode voor leerlingen én leraren. Er zijn overal strenge regels in verband met aanrakingen. In elk reglement staat: 'Er worden geen lichamelijke straffen gegeven, ook geen lichte tikken of knijpen in de arm.' Een aai over de bol of een schouderklopje zijn goede pedagogische middelen, maar énkel en alleen als een leerling gediend is van aanrakingen. Soms zijn aanrakingen niet te vermijden, zoals in de gymles. Maar zelfs dan moet het blijven bij het strikt noodzakelijke.

Bronnen:
http://www.nierman.nl/cms/default.asp?id=336

Nee, als jij dat niet wil, mag hij dit niet. De leraar heeft wel een machtspositie, want je zal niet zo gauw tegen hem zeggen "Hou je handen thuis". Ik heb zoiets 53 jaar geleden gehad met een Augustijn, die mij wilde overhalen bij hen op school te komen en die mij in het bijzijn van mijn moeder een half uur "mishandelde". En ook toen durfde ik, noch mijn moeder iets te zeggen. Ik ben vanwege dit lichamelijke niet naar de Augustijnen op school gegaan. Ik weet niet of die kerel pedofiel was, maar het leek er achteraf wel op.

Komt het vaker voor? Waarom denk je dat de leraar het doet? Als vriendelijk gebaar? Probeer in ieder geval op het moment dat het gebeurt te laten blijken dat je het niet leuk vindt. Dit kan door wat te zeggen en/of door bijv. van de leraar weg te draaien. Als dit niet helpt of als je het moeilijk vindt om het aan te geven, ga dan naar een decaan of een andere leraar. Bespreek het voordat het probleem groter wordt. Ook al lijkt het een onbenullige handeling. Een ongewenste aanraking kan heel vervelend zijn. Zeker als het vaker voorkomt.

Iedere handeling die iemand bij een ander doet als dit niet is gewenst is een ongewenste intimiteit en dus verboden en strafbaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100