Is het De havo of Het havo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gokje: De havo en het HAVO, en die laatste al dan niet met puntjes. Toegevoegd na 20 minuten: In de spreektaal wordt "de havo" als zelfstandignaamwoord gebruikt, en dus niet als naam. En in NL zijn zelfstandignaamwoorden zonder hoofdletter. Behalve wanneer gesproken wordt over onderwijsvormen, dan kan er nog wel eens "het H.A.V.O." gezegd worden, omdat daar de betekenis anders ligt dan bij het woord zoals scholieren die gebruiken.

Volgens mij is "de havo" altijd fout, aangezien het lidwoord hoort bij de "o" van onderwijs. Maar deze fout is aardig ingeburgerd.

Als je het woord Havo als afkorting gebruikt,is het De Havo,maar als je de hele mondvol gebruikt,dus Hoger enz enz. is het Havo, gok ik.

H.A.V.O betekent Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Goed gebruik van H.A.V.O komt weinig voor, in de volksmond wordt H.A.V.O altijd gebruikt om de school aan te duiden en niet meer het niveau en daarom schrijft en zegt iedereen de havo en niet het H.A.V.O

Volgens het groene boekje is het de havo. havo [ha·vo] (hoger algemeen voortgezet onderwijs), de, havo's [ha·vo's]

De havo of het havo; beiden zijn goed. Van Dale woordenboek geeft de volgende uitleg: Gaat het om de school dan is het DE havo (school voor hoger algemeen voortgezet onderwijs). Gaat het om het onderwijs dan is het HET havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs).

Het schooltype havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Havo is net als vmbo en vwo een begrip geworden voor een bepaald schooltype. In dit verband, dus wanneer je de afkorting gebruikt om het schooltype aan te duiden, zet je er 'de' voor. Bijv. Mijn kind gaat naar de havo. Als je het niet afgekort gebruikt en dus over hoger algemeen voortgezet onderwijs praat dan moet er 'het' voor. Je praat nu over een bepaald soort onderwijs. Bijv. Het hoger algemeen voortgezet onderwijs is aan vernieuwing toe. Het is dus de havo.

De havo