Mogen ze iemand weigeren omdat ze hem te oud vinden voor een mbo bol opleiding?

Ik ben 24

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben 23 en ook afgewezen bij sommigen scholen, inmiddels ben ik wel aangenomen op het ROC Eindhoven (ICT). De reden hiervoor is dat het niveau waarin jij terecht zou komen (17-18 jarigen) normaal gesproken een lager niveau hebben dan jij hebt, in hun praten en doen. Je moet hier tegen kunnen, of misschien omdat je je verhaal niet goed hebt gedaan want dat is ook belangrijk: een zilveren tong hebben. Succes! Toegevoegd na 41 seconden: Mogen ze dit doen? Ja

Ja dit mogen ze doen. Je hebt ook van veel ROC's de opleiding maar dan met klassen van 21+. In mijn klas verschilt klas ook op het ROC is de leeftijd van 16 tot 27 en vaak zit hier toch wel een groot verschil in met gedrag en de volwassenheid.

Ik zat in een bol klas met de jongste van 16 en de oudste van 27. Ik weet niet of ze het mogen..is het niet hetzelfde als met werk? Dat het discriminatie is? Aangezien er geen leeftijdsgrens op de opleiding zit?

Een ROC mag de toelatingseisen strenger maken. Zeker als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen. En of het dan gaat om uitstraling of leeftijd of cijferlijst, dat bepalen zij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100