krijg je een trema alleen bij deze combinaties aa, ae, ai, au, ee, ei, eu, oe, oi, oo, ou, ui en uu. ? en hoe gaat het precies in zn werk ?

snap het niet zo goed

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst de " (shift + toest links van Enter (bij de meeste toetsenborden)) indrukken en dan de e/a/o/u/i Succes!

Een trema in een woord, geeft aan dat er bij die letter een nieuwe lettergreep begint. zoals in knieën, zonder trema staat er knieen en ga je het als 1 geheel lezen. Een trema kan ook op de e of i alleen staan, denk aan weeïg.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Trema_in_de_N...

Je hoeft een trema (eigenlijk deelteken) alleen te gebruiken als er kans is op spraakverwarring als je dat niet doet. Bijvoorbeeld wel in coöperatief, ruïne en officiële, maar niet in gearmd, omdat de e en de a samen geen klank vormen, en er hier dus geen kans is op verwarring zonder deelteken. TUssen de twee delen van een samenstelling komt dan weer een koppelteken (liggend streepje) in plaats van een deelteken. (zee-egel, maar ook bijvoorbeeld bij mee-eter, en na-apen) Als je het nog uitgebreider na wilt lezen, er zijn nog meer regels, kun je via onderstaande link alle regels bekijken. Als je op de afzonderlijke hoofdstukken klinkt, wordt het precies uitgelegd.

Bronnen:
http://woordenlijst.org/leidraad/7/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100