Is een inburgeringscursus met examen verplicht als je uit het buitenland in Nederland wilt gaan wonen?

Aan mij is gevraagd of ik iemand wil begeleiden naar het inburgeringsexamen. Het examen schijnt verplicht, wil je hier in Nederland komen wonen.
Is het zo dat slagen voor dit examen voorwaarde is om hier te wonen?
Wordt het in het land van herkomst afgenomen?
Zelf heb ik weleens op het internet de vragen voor een inburgeringscursus beantwoord en ben gezakt; vragen vind ik te meerduidig, het gaat over zaken die alleen voor de Nederlandse geschiedenis belangrijk zijn en over gebruiken en gewoontes die vooral in het westen van Nederland voor burgers op die manier gelden. Ik vroeg me af wie dit soort examen op papier zet? Het zou beter kunnen.
Weet iemand uit (eigen ervaring) hoe je het traject naar het inburgeringsexamen het beste kunt afleggen? Alle tips en adviezen , ervaringsverhalen,sites, boeken, literatuur zijn van harte welkom bedankt vast

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier lees je alles over inburgering, het examen enz. http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/default.asp Heb je nog meer gegevens nodig, dan kun je nog rondsnuffelen op deze site: http://www.inburgeren.eigenstart.nl/

Volgens de bron van Yancha kan je alleen een verblijfsvergunning en dus ook Nederlander worden als je het inburgeringscursus hebt gehaald. Ja, het is dus verplicht als je in Nederland wilt gaan wonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100