Kan iemand mij uitleggen waarom een MBO student minder studiefinanciering ontvangt dan een HBO student?

Een MBO student heeft over het algemeen veel kosten om deze studie te kunnen doen. Hogere kosten dan een HBO-er.

Toegevoegd na 10 minuten:
Mijn zoon doet een opleiding tot meubelmaker en is minimaal € 1200, -- kwijt aan studiekosten excl. collegegeld. Waarbij werkstukken voor voor eigenrekening zijn als ook vervanging van gereedschap. Mijn dochter een HBO International Management en heeft hooguit € 600,-- aan studiekosten. Mijn zoon krijgt zeker € 150 p/m minder. Ik vind het raar dat er niet gekeken wordt naar de werkelijke kosten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik mijzelf als mbo-er vergelijk met mijn broer die hbo doet, merk ik dat hij op het hbo meer kosten heeft. duurdere boeken e.d. hij had een laptop nodig, terwijl ik gewoon een schriftje gebruik. Toegevoegd na 10 uur: Het is natuurlijk ook wel een verschil wat voor opleiding je doet, maar gemiddeld kost een hbo opleiding meer.

Inderdaad, ik merk het ook. De basisbeurs is zo'n 20 euro minder. Maar de aanvullende beurs is wel meer voor een MBO opleiding. Maar eerlijk gezegd denk ik dat een MBO'er minder basisbeurs heeft, qua boeken en leermiddelen. Tenminste voor mijn opleiding nu (MBO) zijn leermiddelen goedkoper dan voor mijn toekomstige HBO studie. Toegevoegd na 43 seconden: Ik bedoel: Dat een mbo'er minder basisbeurs NODIG heeft.

Omdat de maatschappij op ten duur veel minder verdient aan een MBO-student dan aan een HBO-student.

Omdat de verdeling is gebaseerd op een koud kostenplaatje: Een MBO student levert de maatschappij doorgaans minder op dan een HBO student. Dus als er niet genoeg geld is om iedereen genoeg te geven dan krijgen degene met de laagste winstverwachting minder. Het gaat hetzelfde met dure operaties die schaars te krijgen zijn. Is je levensverwachting na de operatie laag? Dan is de kans groot dat ze dat geld gaan besteden aan een patient die een betere levensverwachting heeft. Je kan er iets aan doen en een politieke partij oprichten;) Het zijn tegenwoordig toch zulke roerige tijden in de politiek, je zou er zo door komen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100