Wat moet ik doen als ik niet kan opschieten met een docent?

Ze geeft Latijn en Grieks, ik zit in de tweede, ik heb het gevoel dat zij de pik op me heeft en ze zeikt om de kleinste dingen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gewoon met je ouders praten hierover en desnoods eventjes na de les eventjes emt haar praten, ook zou het misschien helpen als je gewoon bij de les blijft en je huiswerk maakt , zoals in je vorige vraag. Toegevoegd na 7 minuten: iedereen kent wel zon leeraar die de pik op je heeft, ik zelf ook, dan moet je alsnog naar die les, geef net dat extra meer inzet bij die les zodat die persoon denkt van hé, hij is zo slecht nog niet , plus hij heeft zijn huiswerk af ! , dan vanzelf gaat het beter, maar als het echt in het aard zit van haar, dan moet je doen wat ik eerder heb verteld, gewoon naar je ouders toe gaan

je zult het toch met haar moeten doen ze is nu eenmaal je docent en probeert jou iets te leren dus pas je even aan.Later ben je haar misschien wel dankbaar

Aan leraren kun je nou eenmaal niks doen, houd het gewoon nog even vol tot dat je van haar af bent.

Antwoord van een docent..Als een docent echt ' de pik' op een leerling / student heeft, kun je dat deels ook als een compliment beschouwen. Ik herinner me alle studenten nog, op wie ik ' de pik' had. De lastpakken die me (soms) te wijs af waren, die zonder braaf op te letten toch negens voor hun toetsen haalden, die me lastig vielen met (terechte maar tijdrovende) vragen, die feilloos doorhadden als ik iets uit de lesstof niet goed beheerste, als ik moe was, me er met een Jantje jeweetwel van af wilde maken .. enzovoort. Vooral toen ik nog maar net voor de klas stond, had ik hiermee te maken. Ik was onzeker voelde aan, wie dat door had. Dat waren (in 1e instantie) niet mijn favoriete studenten, maar ik nam ze intussen wel veel meer serieus dan de brave en meelopende klantjes. Wat je het beste kunt doen: 1) aangeven dat je dit gevoel hebt (met voorbeelden!) 2) naar je eigen allergie zoeken. (wat vind ik zeiken en wat maakt dat ik me stoor aan dit gedrag?) Zodra dit beseft is er kans dat het verdwijnt. 3)rustig je taken doen. Proberen je niet te irriteren. Want geloof me: in een strijd delf je het onderspit. De docent heeft het gelijk al snel aan zijn/haar kant (bij formeel aangekaarte geschillen) en bepaalt veel voor je. Zij/hij verkeert in een machtspositie. Ook als het (moge het je bespaard blijven) een prutser is. Ik wens je veel succes..

Ik ben het geheel met republikeintje eens. En voeg er aan toe: Het is heel leerzaam om te leren omgaan met deze situatie. Je moet je prestaties er niet door laten beinvloeden. Tenslotte ben jij degene aan wiens toekomst moet worden gewerkt. Maar energie stoppen in een vermoeden van ""de pik op hebben"" is verspilde energie.

Een herkenbaar probleem, mijn dochter van 15 heeft hetzelfde, maar dan met haar Nederlands lerares. probeer eerst met de betreffende docent te praten en doe dit niet op een verwijtende toon, maar praat in de ik- vorm (ik merk dat....., ik heb het idee dat.... ik begrijp dat.....) Daardoor heeft de docent het gevoel niet "aangevallen"te worden. Mocht het niet lukken, neem dan contact op met je mentor en probeer evt. samen met de mentor een oplossing te zoeken en het gesprek aan te gaan met de docent Grieks en latijn. Wie weet kom je tot een oplossing. Mijn dochter is zelfs naar de afdelingsleider gestapt en haar mentor ook. Praat er ook over met je ouders, ook zij kunnen in gesprek gaan op school. Heel veel succes!

Erg gemeen, maar toch Probeer dingen bij haar te ontdekken die tegen de schoolregels zijn en ga, als je hard bewijs hebt, daarmee naar de directie... Probeer erachter te komen of ze ooit iets (privé of op school) gedaan heeft wat tegen de regels in het algemeen is en geef dit aan. Bijna iedere docent heeft een zwakke plek, waarmee je hem/ haar kunt pakken... Ben je niet zo van de gemene aanpak, dan zou ik gewoon eens met haar gaan praten en zeggen dat je het vervelend vindt dat ze zo op je reageert. En hou vol: na het 3e jaar kun je grieks en latijn laten vallen.

probeer het vol te houden ik heb ook zo een docent hij loog tegen mijn mentor bij mentorgesprekken over dat ik mijn huis werk niet op orde had.Ik had alles op tijd af! je moet als het erger wordt mischien naar hem toegaan sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100