Als je een kunstwerk zou willen plaatsen op een NS station. Moet je je dan melden bij de NS of de gemeente? (domme vragen bestaan niet) :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je moet het niet alleen melden, je moet toestemming vragen aan de NS. De NS beschouwt een station als eigen ruimte. Je mag er niet fotograferen, niet roken etc. Toegevoegd na 7 minuten: Gevonden op de site van NS: Promotie op stations Dagelijks heeft NS 2,2 miljoen in/uitstappers, dit maakt het NS station een ideaal terrein voor promotionele doeleinden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van sampling, productpresentaties, kick-offs of marktonderzoek klik dan hier of stuur een mail naar NSsampling@veldmark.nl.

Bronnen:
http://www.ns.nl/cs/Satellite/ns2007/nl/ar...

Je moet een vergunning hebben om het kunstwerk te mogen plaatsen. Bij wie dat is, hangt af van wie de eigenaar van de grond is waarop je het kunstwerk wil zetten en de afspraken die de NS met de Gemeente daarover gemaakt heeft. Er zal wel sprake zijn van een beheerovereenkomst waarin dat is vastgelegd. Dus bel gewoon eens met de gemeente en ik wens je veel geduld!

Ligt eraan van wie de grond is is de grond van de NS moet de NS Beslissen mist het niet hoger is dan 2 meter anders moet er een bouwvergunning worden aangevraagd bij de gemeente komt het kunstwerk op gemeente grond dan moet de gemeente beslissen.

Als het om NS terrein gaat moet je dat doen via Bureau Veldkamp, waaraan de NS alle rechten mbt de uiterlijke verschijning van stations heeft verpacht. Bizar, maar waar. Zelfs als je een foto wil maken van een station, moet je aan Bureau Veldkamp betalen. Toegevoegd na 23 minuten: Foto's of filmopnamen voor professioneel gebruik dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100