Wat wordt verstaan onder winkelvormen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Winkels heb je in verschillende vormen. Bedienings-winkel(slager/bakker). Zelf-bedieningswinkel(supermarkt). Warenhuis(Hema/v&d), groot-warenhuis(Ikea/prenatal).

Dit zijn waarschijnlijk de branches, zoals detailhandel-divers, levensmiddelenspeciaalzaak, hobby, doe-het-zelf enzovoort. Deze branches zijn ook nog weer onder te verdelen: bijvoorbeeld SPORT EN SPEL: 1. Buitensport 2. Ruitersport 3. Sportzaak 4. Hengelsport 5. enz. Toegevoegd na 1 minuut: Verschillende winkels binnen de branches bedoel ik...

Onder een winkelvorm wordt verstaan de uitvoering van een winkelbedrijf. Een winkel is in principe een plaats (fysiek of abstract) waar aanbieders van goederen of diensten hun zaken aanbieden aan kopers of afnemers van die goederen of diensten. Een uitzendbureau met een vestiging in een stad of dorp is een fysieke winkel waar men diensten aanbiedt (werkbemiddeling) en door klanten (werkzoekenden) wordt afgenomen. Een webwinkel is een abstracte verkoopplaats die geen fysieke winkelvestiging heeft maar via het internet zijn goederen of diensten aanbiedt. ( de webwinkel kan echter ook fysieke winkels exploiteren en omgekeerd) Verder zijn fysieke winkels toegerust om hun klanten (de kopers of afnemers) zo goed mogelijk te bedienen. Ook een stand op de markt is een winkelvorm. Dus elke plaats waar handel gedreven kan worden kan men plaatsen onder de noemer 'Winkel'. En het begrip handel is zeer uiteenlopend. Van auto's tot huizen en van boerenkool tot brood en notarissen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100