Telefoonabonnement voor oktober wordt met 21% BTW belast, klopt dit wel?

Op mijn factuur van de KPN staat voor het deel van oktober 21% BTW. Moet je nu uitgaan van de factuurdatum of van de uitvoerdatum, en betekend dit ook dat alles wat je voor 1 oktober doet ook later nog kunt factureren met 19%?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij nota's voor telefonieabonnementen (wordt het abonnementsdeel altijd vooruit gefactureerd en de gesprekken achteraf. Het abonnement over oktober en volgende maanden moet dus met 21% worden gefactureerd. Als op nota's vanaf 1 oktober gesprekken worden gefactureerd of gecrediteerd van vóór 1 oktober dan moeten deze tegen 19% gefactureerd worden. Het gaat er dus om wanneer de dienst (of het product) is of wordt geleverd.

De datum van levering is bepalend. Dus voor 1 oktober bellen is levering voor 1 oktober. Bellen vanaf 1 oktober is levering in oktober.

Beste Jet, Ondernemers moeten het 21%-tarief rekenen voor diensten die ze leveren vanaf 1 oktober 2012. Als ondernemers goederen en diensten leveren vóór 1 oktober rekenen ze 19%. KPN heeft het dus goed gedaan. Op onze website lees je alles over de btw-verhoging naar 21%. http://bit.ly/P1X1lj Pim Webcareteam Belastingdienst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100