Weet iemand wanneer je je als Belgische startende onderneming verplicht moet inschrijven in het Belgisch handelsregister (KBO) ?

Dus welke ondernemingen niet en welke juist wel.
Ik kan het nergens op internet vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vis de KvK heb ik de volgende informatie gevonden. Ik weet niet of deze net zo uitgebreid is als die van Nederland. Er staan wel adressen bij via welke informatie gekregen kan worden. Voor zover ik het heb kunnen overzien.

Op hetzelfde moment als je dat in Nederland zou doen bij de KvK... Toegevoegd na 4 minuten: Vraag fout gelezen: Bij de Belgische fiscus is een lijst te verkrijgen met de zogenoemde vrije beroepen. Dus dit zijn bedrijven/ondernemingen die zich niet in het handelsregister hoeven in te schrijven. Maar deze lijst is inmiddels achterhaald. Want sinds 1 juli van dit jaar moet iedere onderneming zich inschrijven in het handelsregister. Dit om te voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaat in wat wel een vrij en wat geen vrij beroep is. Daarbij komt dat het handelsregister dient als databank...

Op de site van de EVD (agentschap van het ministerie van Economische Zaken), kun je informatie vinden over zakendoen in allerlei landen, zie onderstaande link voor Belgie. Je kunt hier ook je vraag stellen aan de servicedesk (rechtsboven). (td)

Bronnen:
http://www.evd.nl/home/landen/landenpagina...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100