Zou u mensen met een functiebeperking wel of niet aannemen binnen uw bedrijf?Waarom wel of niet?

Ikzelf heb óók een (niet zichtbare?) functiebeperking,maar mijn mond op de goede plek...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb geen eigen bedrijf, maar stel dat ik dat had en er zou bij de sollictanten ook iemand zitten met een beperking, dan zou dat niet direct een reden tot afwijzing zijn. Het ligt er wel aan wat voor beperking, iemand moet het werk wel voor 100% kunnen doen. Ik zou diegene kiezen die het best in het bedrijf en bij de functie past.

Ligt aan de functie en aan de beperking. We hebben ooit iemand met Crohn aangenomen, op de drukke momenten was diegene steeds ziek, jammer genoeg want het was een goede kracht. Maar voor ons bedrijf kon het niet. We hebben ook een chauffeur gehad met rugklachten, die kon maar halve dagen en voldeed prima.

als de betreffende persoon de functie prima kan uitvoeren... zie ik geen reden om daar niet voor te kiezen. Ik wil later graag een eigen bedrijfje opstarten en zie geen reden waarom ik dat niet in overweging zou nemen.

Wij hebben als kringloop verschillende mensen in dienst met een beperking. Hetzij als vrijwilliger,of als betaalde baan. Het is maar net hoe je met deze mensen omgaat en accepteert. Nou kan dat niet in ieder bedrijf,maar gelukkig is er voor veel van deze mensen nog ergens een plaats.

Laat ik eerlijk zijn, ik zou niet snel iemand aannemen met een functiebeperking aannemen. Je moet het natuurlijk ook puur zakelijk kunnen bekijken, want daar draait het uiteindelijk om. Aan de andere kant hoeft een functiebeperking niet altijd slecht voor een bedrijf te zijn. Het hangt gewoon puur af van de beperking die deze persoon heeft.

Dat ligt er natuurlijk totaal aan wat de beperking inhoudt en op welke baan je solliciteert. Als er indicaties zijn dat de beperking het werk kan beinvloeden (slechter presteren, grotere kans op ziekmeldingen, beperkingen in werkzaamheden), zou dat voor mij een reden zijn om de voorkeur te hebben voor iemand zonder beperking. Hard maar eerlijk.

werkgevers kunnen van allerlei regelingen gebruik maken zodat zij zonder financieel risico iemand met een functiebeperking kunnen aannemen. het UWV kan je daar meer over vertellen.

Ik zou het als werkgever zeker proberen maar wel vooraf goede afspraken maken of het voor beide partijen succesvol is, dit om teleurstelling te voorkomen bij ontbinding van het dienstverband.

Ik zou indien het mogelijk zou zijn dat wel doen, aangezien mensen met een beperking ook hun bepaalde kwaliteiten hebben. En je als je een beperking hebt niet gelijk in de sociale werkvoorziening wilt terecht komen aangezien het werk wat je dan doet heel beperkt is kwa functies en je dacht ook een uitkering krijgt in plaats van gewoon loon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100