Hoe overtuig ik iemand om bij ons bedrijf te werken?

Ik heb een zeer goed lopend bedrijf (slaapcomfort) en ben op zoek naar zelfstandige verkopers (zzp). Het is avondwerk en op provisie-basis. Hoe kan ik geïnteresseerde mensen overtuigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door de volgende vragen te beantwoorden en dat te vertellen: - Wat maakt het werk interessant? - Welke kwaliteiten heeft de verkoper nodig? - Wat is het voordeel om op deze basis te werken? - Wat maakt het werken in de avond interessant? - Hoe leuk is jullie bedrijf? - Zijn er nog meer voordelen voor de ZZP'er? Dit zullen de vragen zijn die bij de kandidaten leven.

doekoe en een audi leasebak... moet toch werken.

Betaal een goed salaris en een goede provisie. Je zegt dat het gaan om een zzp-er en dan heb je niet veel meer opties. Eventueel kun je nog kortingsregelingen en andere personeelscondities toevoegen...

Een echte verkoper is niet bang om veel risico zelf te dragen. Als je een goedlopend bedrijf hebt, is dat een plus want dat geeft een soort garantie voor de verkoper dat er wat te verkopen valt. Ik denk dat je heel helder moet zijn in je voorwaarden: hoe is die provisie opgebouwd, hoeveel bescherming krijgt de verkoper (in de vorm van rayon?), etc. Als dat allemaal goed is, hapt een goede verkoper vanzelf. Maar als dat niet goed is, als er twijfel bestaat over het provisiesysteem en de kans op interne concurrentie, dan krijg je geen topverkopers. Oh ja... verkopen in de avonduren is niet voor iedereen een plus. Dat moet je wel liggen.

Zorg naast een goede vergoeding ook voor waardering voor de inzet een schouderklopje van de baas en complimenten van de baas kunnen veel verschil uitmaken. Geef je complimenten doe dat dan waar anderen bij zijn. Geef je adviezen, doe dat dan apart zonder anderen. Omgang met je personeel is van belang om je personeel tevreden te houden. Maak het werk leuk door de conntacten met je personeel goed te houden. Maar als je in eze tijd een goedlopend bedrijf hebt, heb je wat mij betreft wel laten zien dat je weet hie het werkt. Hoe je mensen kunt overtuigen hoeft dan volgens mij niet meer zo nodig, een clever iemand kan dat daaruit wel opmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100