Wat wordt er precies verstaan onder organisatorische vaardigheden?

Ben bezig met het schrijven van een sollicitatiebrief en in de vacaturetekst wordt gevraagd naar iemand met 'goede organisatorische vaardigheden.' Maar wat is dat precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het zo interpreteren : dat je overzicht kunt scheppen én houden, dat je zelf prioriteiten kunt scheppen dat je niet in de stress schiet bij een hele berg werk op je bordje dat je kunt delegeren dat je (misschien op een onopvallende, maar duidelijke) wijze de taken verdeelt (beetje verkapte vraag naar je leidinggevende capaciteiten??) dat je een eigen werksysteem kan opzetten in een chaos dat je kunt anticiperen, en dus vooruitwerkt succes met je brief - hoop, dat het een leuke baan is??

dat je goed dingen kan organiseren. Toegevoegd na 38 seconden:  or·ga·ni·sa·to·risch bn, bw de organisatie of het organiseren betreffend  vaar·dig·heid de; v -heden 1 behendigheid 2 bekwaamheid: technische, creatieve -heden

Je overziet snel situaties, kan rubriceren, ordenen, in kaart brengen, en voor je baas hapklare brokken aanleveren.

Vaardigheden die nodig zijn om een organisatie op te zetten en/of goed te laten lopen. Daar horen ook bij leiding geven, communiceren, conflicten beslechten, beslissingen nemen, overleggen, motiveren, ect.

Iemand met goede organisatorische vaardigheden is in staat om werkzaamheden projectmatig voor te breiden en uit te ( laten) voeren.

Onder organisatorische vaardigheden wordt bedoelt hoe jij bent met het organiseren/onderhouden/verzorgen van je werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100