Kan het UWV je volledig laten gaan als je goedgekeurd wordt maar nog wel beperkingen hebt?

Twee weken geleden ben ik goedgekeurd door een arts van het UWV. Ik heb (nog) een WAjong en was 80 tot 100% ongeschikt verklaard. Nu is dat gereduceerd tot minder dan 25%.

Nu heb ik al een baan gevonden, zonder bemiddeling of inbreng van hun kant, maar dit is voorlopig nog parttime, omdat het niet waarschijnlijk is dat fulltime al haalbaar is.

Kunnen ze me nu volledig loslaten en het verder zelf uit laten zoeken, d.w.z. geen (tijdelijke) aanvulling op mijn loon? Minder dan 25% lijkt mij geen 0% namelijk.

Zowel de arts als de arbeidsdeskundige waren hier erg vaag over, dus ben ik benieuwd of mensen hier er ervaring mee hebben. Zij hebben het idee dat ik niet van de uitkering af wil, hoewel ik al langere tijd intensief naar werk aan het zoeken was.
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt bij minder dan 25% geen aanvulling meer vanuit de WAJONG, dus je dient een deeltijd ww aanvragen. Toegevoegd na 14 uur: Bij nadere studie blijft het dat het gaat om bijstand ipv ww, want er is geen arbeidsverleden. En voor de ww moet je minimaal 26 weken hebben gewerkt. Misschien is via de participatie wet mogelijkheden om weer aan een fulltime baan te komen. In deze wet is het onderscheid tussen wajong en bijstand vervallen. Dus dan maakt het niet meer uit of je voor 80% of voor 25% wajonger bent.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/we...
http://www.stichtingbwn.nl/index.php/hoogt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100