Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik ben een 31ste alleenstaande vrouw vanuit Curaçao met een kind van 2. ik wil naar Nederland verhuizen. Wat zijn de stappen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Uitschrijven bij het bevolkingsregister op Curacao is een geheel ander verhaal dan uitschrijven in Nederland; veel mensen realiseren zich dit niet en komen hier achter op het moment dat ze daadwerkelijk weg willen.

Er zijn organisaties, vaak commercieel, dus vraag altijd wat het kost, die daarbij helpen, zoals Na Kaminda voor Emigratie Service Caribbean.
http://nakaminda.net/emigreren

Daar vind je ook een checklist, voor bijvoorbeeld inkomenseis, werk- en verblijfsvergunning, diploma's omzetten, gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA), legalisatie documenten etc.
Een precieze lijst is hier niet te geven, hangt van te veel persoonlijke omstandigheden af.

Laat je goed informeren door vrienden, kennissen...etc.
Ga eens bij de plaatselijke autoriteiten langs met een lijst vragen. Want er is meer te vinden over verhuizen naar Curaçao, dan andersom.

In Nederland is Curaçao vertegenwoordigd door:
Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister.
Stel ook daar je vragen.
Website en adres:
http://www.vertegenwoordigingcuracao.nl/

Toegevoegd na 2 minuten:
Hier vindt u een overzicht lijst van de vereiste documenten bij aanvraag, aanvraagformulier en bijlagen per soort aanvraag. U moet kijken welke aanvraag voor u van toepassing is.
http://www.vertegenwoordigingcuracao.nl/documenten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding