Mag een arbeidscontract voor bepaalde tijd met terugwerkende kracht worden ontbonden?

Ik had een contract bij een werkgever voor de periode van 01-01-2013 tot 30-06-2013.
Vandaag (15 maart) kreeg ik na aankomst op het werk te horen dat werkgever niet tevreden was.
Ik heb (na onder druk gezet te zijn door werkgever met "we kunnen dit op een leuke of vervelende manier afronden") mijn handtekening gezet onder een brief dat contract in onderling overleg ontbonden wordt.
Nu bij thuiskomst (15 maart dus) zie ik pas dat deze brief voor ontbinding de datum van 1 maart 2013 draagt, en ik dan ook per 1 maart 2013 niet meer in dienst ben.
Ik heb werkgever telefonisch proberen te bereiken maar die geeft niet thuis.
Wat kan ik nog doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je werkgever heeft misbruik gemaakt van jouw onwetendheid, jij hebt getekend, wat je niet had moeten doen, maar dat is niet terug te draaien. Je kunt hier niets meer aan doen, omdat de werkgever kan zeggen dat jullie dit al 2 weken geleden hebben afgesproken en nu pas getekend hebben. Je hebt hiermee je recht op ww verspeeld, en zal dus zo snel mogelijk op zoek moeten naar ander werk. Neem voor de zekerheid even contact op met het juridisch loket, misschien kunnen zij je verder helpen.

Bronnen:
www.juridischloket.nl/

Als jij kunt bewijzen dat je na 1 maart nog gewerkt hebt, dan heb je een hele grote kans dat je dit nog wint. Je mag immers niet 2 weken voor niks werken. Bel inderdaad het juridisch loket, leg de situatie uit en zij kunnen je zeker verder helpen. Wat deze werkgever heeft gedaan is in strijd met de wet.

Gelijk in aktie komen. Stuur hem een brief waarin je aangeeft dat je het gevoel hebt onder druk gezet te zijn en niet akkoord gaat. Ook dat je na 1 maart wel gewerkt hebt. Schakel als je die hebt gelijk je rechtsbijstand in. In dit geval zal een eventuele rechtszaak meestal met je meegaan als je na een korte termijn deze reactie aan je werkgever hebt gestuurd. juist om bescherming te bieden tegen het onder druk moeten tekenen. Maar niet meer wachten!!

Kwam deze vraag tegen hier op startpagina. In principe is het niet mogelijk wat je werkgever doet, aangezien je (neem ik aan) gewoon gewerkt hebt tot aan 15 Maart, dus dient er ook betaald te worden tot aan die datum. Enkele websites die je verder kunnen helpen omtrent dit onderwerp denk ik heb ik erbij vermeld. Eventueel rechtsbijstand inschakelen en dan een specialist op het gebied van arbeidscontracten.

Bronnen:
http://www.werk.nl
http://www.rijksoverheid.nl
http://www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100