hoeveel mag ik bijverdienen? Ik ben 16,mijn alleenstaande moeder krijgt uitkering. Zou mijn bij verdienen effect hebben op mijn moeders uitkering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat bedrag ligt gigantisch hoog. Volgens mij bij zo'n beetje 1000 euro per maand. Het verschilt wel per situatie inderdaad, ik heb zelf de belastingdienst gebeld om het voor mezelf uit te zoeken. Maar voordat je aan het limiet bent, heb je al heel wat gewerkt ;)

Deze vraag werd al eerder gesteld. Zie de link Je mag in ieder geval tot 827 euro per maand bijverdienen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/bijstandsre...

Je mag zoveel bijverdienen als je wilt. Dat heeft gelukkig geen effect meer op de uitkering van je moeder. Die huishoudinkomenstoets is nu nog wel van kracht, maar wordt met terugwerkende kracht per 1 januari afgeschaft. De wet moet nog door door Tweede en eerste Kamer worden behandeld en vastgesteld, maar het ministerie adviseert gemeenten om hierop alvast vooruit te lopen.

De uitkering van je moeder komt niet in gevaar. Een kind t/m 15 mag onbeperkt bijverdienen. Voor 16- en 17-jarigen ligt het anders. Voo hen geldt: Als je meer dan € 1240 netto per kwartaal verdient (€ 310 per maand) verliest je moeder de kinderbijslag. In de zomer mag echter € 1300 extra worden verdiend. NB: als je inkomsten hoger zijn dan € 800 per kwartaal en lager dan € 1240 gaat de kinderbijslag niet verloren. Maar de inkomsten moeten dan wel aan de SVB worden doorgegeven. Op de site van de SVB is een handige module te vinden hoeveel er mag worden bijverdiend. Zie: http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/levensloop/hoeveel_bijverdienen/bepaal_zelf_wat_uw_kind_mag_bijverdienen/

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/lev...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100