Welke MBO opleiding sluit het beste aan bij de HBO opleiding ''Toegepaste Psychologie'' ??

Ik wil graag de HBO opleiding toegepaste psychologie volgen. Alleen heb ik eerst een MBO opleiding nodig, en welke opleiding sluit hier het beste bij aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zelf het eerste denken aan Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) Informeer voor een goede aansluiting naar de mogelijkheden bij je decaan/mbo of neem contact op met het studiekeuzepunt van de hogeschool waar je in geinterreseerd bent. Een aantal scholen heeft een doorstroom programma mbo-hbo. Ik weet van de Hogeschool Arnhem Nijmegen dat deze met verschillende Gelderse MBO's regelingen heeft, kijk of dit in jouw regio ook zo is. Kijk voor een idee eens op http://www.han.nl/start/corporate/decanen/aansluiting-mbo-hbo/doorstroommogelijkheden/ Hier staat Toegepast Psychologie niet direct op, maar het laat wel zien wat er mogelijk is.

Er zijn verschillende mogelijkheden: Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg, Verpleging, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Kijk maar eens op www.youchooz.nl Daar kan je al die opleidingen opzoeken en met elkaar vergelijken. Ze sluiten allemaal goed aan, maar misschien heb jij een voorkeur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100