welk diploma heb je in het secundair onderwijs nodig om bankdirecteur te worden?

ik zou graag bankdirecteur worden en ik zit op dit moment in het 3de jaar TSO. kan ik nog bankdirecteur worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om bankdirecteur te worden zul je minimaal een universitaire studie moeten afronden zoals bv economie. Dus bepaal je richting goed.

'Bankdirecteur' klinkt heel hoog, maar is het niet. Meestal wordt de directeur van een lokaal kantoor aangeduid met bankdirecteur. Om zo'n baan te krijgen zijn wat eigenschappen nodig en middelbare schaal aangevuld door een gedegen juridische en boekhouden aanvullende cursus. Vroeger was een SPD cursus vaak gebruikelijk. De top van een bank zitten juristen en economen. en veel zilveren of gouden paplepels.

Met TSO (vergelijkbaar met de Nederlandse-vmbo) kun je in de financiële richting een administratief beroep uitoefenen. Je kunt eventueel doorstromen naar KSO of ASO. Maar je zult universitair gestudeerd moeten hebben in de richting fiscaal of economisch. Als je wilt gaan doorstromen zul je erg veel moeten doen om je doel te bereiken. En dan is de kans nog niet zo groot dat je zomaar bankdirecteur wordt. Er komt meer bij kijken dan alleen een opleiding. Wat realistischer is voor jou, akkenpakket kiezen met exacte vakken als wiskunde, natuurkunde, economie. Vervolgens ga je bijvoorbeeld boekhouding studeren. Je kunt, wanneer je werkt, alsnog doorleren in de avond uurtjes. Als je leren leuk vind kun je zo hoog studeren als je kunt/wilt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100