Kan een school mij mijn diploma niet geven?

Na alles afgerond te hebben heb ik mijn diploma juwelier/ medewerker niveau 3 (MBO) behaald. Nu zijn er nog steeds de schoolkosten over het schooljaar '10/'11 nog steeds niet betaald. Deze rekening, zo'n € 105,- staat al ongeveer een jaar open. Hierover zijn de afgelopen maanden al herinneringen van gekomen en ook al een aantal keren betaalafspraken (in termijnen) gemaakt maar nog steeds is het geld niet overgemaakt. Nou is dus mijn vraag of de school dit mag doen. Vandaag ben ik nog gebeld door school. Aangezien mijn diploma-uitreiking volgende week al is deze vraag. Lijkt me namelijk niet zo leuk om dan niks in ontvangst te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan om wat voor een schoolkosten het gaat. Sommige bijdragen zijn vrijwillig, maar worden door scholen toch vaak ten onrechte als 'verplicht' gepresenteerd. Je schooldiploma moeten ze gewoon geven als het een vrijwillig bijdrage betreft. Als het een echt verplichte bijdrage is, moet je gewoon betalen. Toegevoegd na 1 minuut: Als het om een vrijwillige bijdrage gaat die je niet hebt betaald en je hebt toch meegedaan aan allerlei zaken die van die bijdrage (van anderen) zijn bekostigd, dien je te betalen.

ik werk op de studentenadministratie van een Universiteit. En ook hier geldt: een diploma wordt pas afgegeven nadat alle kosten zijn voldaan. Dus ja, die regel mag een MBO zeker ook toepassen. lijkt mij het handigst als je die 105,- per omgaande gaat betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100