Vergoed UWV je cursus als je in de ww zit?

Wegens niet verlengen van mijn contract ga ik me inschrijven voor de ww uitkering. Maar ik wil een andere richting op en daarvoor een cursus volgen, maar heb me inmiddels al ingeschreven voor die cursus en al betaald kan je die nog vergoed krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Altijd vooraf contact opnemen met het uwv dan weet je het zeker en kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Nee. Ik wou dat namelijk ook . Maar had vooraf contact opgenomen. Hun wouden eerst dat ik een werkervaring op ging doen. Om te kijken wat ik wel en niet kon. Ze willen namelijk dat als je een cursus doet op hun kosten dat je er wat aan heb en met het diploma van de cursus weer aan de slag kan gaan.

Uit ervaring van een werkloze vriend die om zowel zijn vakkennis bij te houden als zijn bestaande bevoegdheid en erkenning in stand te houden een opfriscursus moest volgen weet ik dat hij daarvoor een paar honderd euro moest betalen en het geld niet van het UWV kreeg vergoed. Dat is m.i. niet bepaald stimulerend en ondersteunend

Cursussen _kunnen_ (deels) vergoed worden als ze je kans op werk sterk vergroten en als je vooraf overlegt. Dus ik vermoed dat je weinig kans maakt. Let ook op je beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt: een cursus die je overdag volgt gaat zeker problemen opleveren.

Beste Et58, Je werkcoach bepaalt of je cursus noodzakelijk is voor het vinden van werk. Overleg zo snel mogelijk na je WW-inschrijving met je werkcoach of je toestemming krijgt voor het volgen van de cursus. Is je cursus noodzakelijk voor het vinden van werk? Dan betaalt UWV de cursus en hoef je niet of minder te solliciteren. Is de cursus niet noodzakelijk voor het vinden van werk? In dat geval betaal je de cursus zelf. Daarnaast moet je beschikbaar zijn voor werk voor het aantal uren waarvoor je WW ontvangt. Actuele informatie vind je hier: http://bit.ly/oabjAh. Met vriendelijke groet, Mariëlle UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare Toegevoegd na 5 dagen: Beste Et58 (en andere lezers), De door Mariëlle genoemde link geeft inderdaad niet de volledige informatie. Dit probleem is ontstaan na de laatste vernieuwing/aanpassing uwv.nl Excuus daarvoor. De informatie vind je wel op deze pagina: http://bit.ly/oxSWKF Met vriendelijke groet, René UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100