Hoe word je advocaat?

Wat voor opleiding moet je hebben gedaan om advocaat te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst rechten studeren, dan bij een advocatenkantoor gaan werken als advocaat-stagiair. Hier vind je uitleg: http://www.advocaatstage.nl/index.php?pagimenu_id=7

Door een goeie opleiding te doen. Bijv. Utrecht low college <-- HEELGOED! =D

Advocaat is een universitaire studie. Maar er zijn een aantal rechtsgebieden waar geen verplichte vertegenwoordiging is vereist. Denk aan huurrecht, arbeidsrecht enz. Hier kan je dan zonder studie als vertegenwoordiger/"advocaat" en client bijstaan. Alleen zonder opleiding en kennis of ervaring is dit wel heel erg lastig.

Om advocaat te worden moet je eerst een universitaire opleiding volgen, in de meeste steden: Rechtsgeleerdheid / Rechten. Als je daarin je bachelor (3 jaar) en master (1 jaar) hebt gehaald, ben je afgestudeerd aan de universiteit en meester in het recht (mr.). Je bent dan jurist. Om een erkende advocaat te worden, zul je vervolgens de opleiding van de NOVA (Nederlandse Orde van Advocaten) af moeten ronden. Deze duurt zo'n 3 jaar, en wordt inderdaad gecombineerd met een baan als advocaat-stagiair bij een advocatenkantoor. Alleen als je de opleiding bij de NOVA hebt afgerond, ben je echt advocaat. Als je meer wilt weten kun je dit artikel lezen: http://www.advocatenvinder.nl/overig/nederlandse-orde-van-advocaten.html.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100