Hoeveel verdient een bedelaar gemiddeld per maand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"De gemeente Rotterdam is een campagne begonnen om het geven van geld aan bedelaars te ontmoedigen. Winkel- en uitgaanspubliek in het centrum van de Maasstad krijgen kaartjes uitgereikt met argumenten tegen giften. Op het kaartje staat de tekst: 'Wist u dat bedelaars tussen de 90 en 150 euro per dag ophalen, en dat ze een uitkering krijgen van 500 tot 600 euro per maand?' De gemeente wijst er ook op dat bedelaars het geld meestal niet gebruiken voor een warme slaapplaats, maar om er alcohol of drugs voor te kopen of het te vergokken. Overigens geldt in Rotterdam al sinds 2003 een bedelverbod, maar dat wordt door menig dakloze overtreden."

Bronnen:
http://forum.derondetafel.org/index.php?sh...

Hij/zij verdient niets. Wat hij/zij krijgt hangt er denk ik vanaf op welke plek die staat, hoe zielig hij zich kan voordoen en de gulgevendheid van de personen die langskomen. Ik denk persoonlijk dat ik mijn baan er niet voor zou opzeggen.

Net genoeg om rond te komen en te weinig om iets aan de kant te zetten... Het zal variëren per bedelaar... Ziet hij er toch een beetje charmant uit dan zal hij meer ophalen dan zijn collega die er minder florissant uitziet (dan kun je nog gaan debatteren over wat dan nu wel en wat nu niet florissant is) (Ik kan dit antwoord toch wel zo laten staan, zonder dat ik een dom willekeurig aantal euros ga noemen, zoals ik denk 150 euro per maand minstens)

Ook zijn veel daklozen rijke zakenlui geweest die het drukke leventje achter zich lieten. Vaak lieten zij hun vrouw en kinderen achter. Een zwerver kan dus ook lekker rentenieren...

Ook al schuift het behoorlijk, het is een ongelooflijke klote-baan... zie dit interessante artikel.

Bronnen:
http://www.spunk.nl/index.php?nav=51&intAr...

Geld ligt op straat is het gezegde, zo schijnen er tussen de bedelaars multimiljonairs maar ook echt ontspoorde psychiatrische patienten te zitten. Een beetje creatieve bedelaar kan dagelijks veel ophalen maar de echt "gestoorden" komen bijna om van de honger. Het is overigens wel zo dat binnen het bedelaarsschap een soort hierarchie bestaat en dat ook binnen die groep wel degelijk op elkaar gelet wordt. Neemt niet weg dat het onzin is om niet te geven. Geef gewoon altijd wat aan die mensen. Er is niemand die echt vrijwillig voor dit pad gekozen heeft. En hoe dun is de lijn dat je er zelf terecht komt? Dunner dan je denkt....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100