Worden vrachtautowielen en banden ook uitgelijnd en gebalanceerd (zoals bij personenauto's?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zoals personenwagens moeten ook vrachtwagens worden gebalanceerd en uitgelijnd. Met lichtmetalen velgen wordt dit gedaan met magnesium poeder in de band. Er komt een bepaald gewicht aan poeder in de band bij de montage.

Bronnen:
http://eurotyre.cosmotrucks.nl/Banden-bala...

Jaa, want anders rij je niet recht

Alle wielen moeten gebalanceerd zijn, anders geeft het trillingen en extra slijtage.

Door de grotere omtrek en de lagere maximum snelheid is de draaisnelheid veel lager dan de wielen van personenauto's. Vrachtwagenwielen hoeven daarom niet gebalanceerd, je zult nooit van die kleine klemgewichtjes op de velg van een vrachtwagenwiel aantreffen. De veel grotere massa van een vrachtwagenwiel zou ook tot onpraktisch grote balanceergewichten moeten leiden. Toegevoegd na 1 minuut: Het uitlijnen is wel van belang, anders zou dat tot extra slijtage leiden.

nou banden worden wel degelijk uitgebalanceerd en loodjes zitten er echt op of soms zijn de banden gevuld met magnesium poeder , dit is in een voor geschreven hoeveelheid van uit de bandenleverancier het is echt geen pretje om een heel eind te rijden met een trillend stuurwiel en tevens ook slecht voor de auto , denk aan elektronische storingen en wat al niet meer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100