Soms zie ik tijdens een autorit dat er zwarte vuilniszakken aan bomen en lantaarnpalen zijn gebonden gedurende een aantal kilometers, waarom?

Voorheen zag ik dat geregeld in Belgie, nu ook vaker in Nederland..altijd langs provinciale wegen.. Welk doel heeft dit?

Toegevoegd na 20 uur:
Dit is wat ik bedoel..echt elke boom of paal heeft als een soort vlag een zwarte vuilniszak hangen...kilometers lang... en ik ben e rnet weer langs gereden..er zijn geen wegwerkers aan de gang met ruimen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn zakken waar men plastic afval in doet met de reden : omdat plastic zo licht is dan ze dan niet worden weggeblazen door de wind .

De wegwerkers verzamelen zwerfvuil op en verzamelen dat in zakken Later worden die zakken opgehaald. (kan de volgende dag zijn) Als je die zakken op de grond zou zetten zijn ze zo open gebeten door dieren. Ligt alles weer overhoop.

Dat zijn bomen die beschadigd zijn door ongelukken,om te voorkomen dat schimmels en dergelijke zich in de wond vastzetten en van daaruit de boom verder aantasten word deze ingepakt in plastic zodat de boom kans krijgt om te herstellen,zie het als een pleister.

De vuilniszakken zijn bedoeld als vuilnisbak voor de passanten. De zakken zijn makkelijker en goedkoper op te hangen dan echte vuilnisbakken. Het verwijderen als ze vol zijn is ook simpel.