Mijn 15 jaar oude Mazda 626 2-liter automaat blijft onder de 60 km/h in D schakelen; wat moet ik doen?

Toegevoegd na 3 uur:
Hij blijft niet alleen bij het optrekken, maar ook daarna voortdurend schakelen wat is te horen en te zien aan de toerenteller die op en neer blijft gaan. Het is afwijkend gedrag van het laatste jaar; de vorige 14 jaar deed hij dit niet. Ik kan het alleen stoppen door sneller te gaan rijden, terug naar S te schakelen of het Hold knopje op de versnellingshandel in te drukken, wat op het dashboard zichtbaar is. Ik heb al enkele deskundigen [garages, ook Mazda en ANWB] gevraagd, maar niemand had er van gehoord.

Toegevoegd na 1 dag:
Twee reacties ontvangen, waarvoor dank! Zelf ook nog wat gegoogled nu ik de naam van het probleem ken: schommelende toerentallen. De oplossingen zijn verversen en/of grondig spoelen van de olie. Hoeveel zin heeft dat na 15 jaar? Daar wordt verschillend over gedacht. Weet iemand een goed adres in Den Haag? Dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat klinkt anders als drukverschillen in het labyrint van de bak wat veroorzaakt kan worden door veroudering van de ATF olie. Ververs de olie en het filter of laat de automaat spoelen.

Bronnen:
http://autogarage.expertpagina.nl/rubrieke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100