wat kan dit probleem wezen bij een peugeot 405 uit 93?

hallo als ik op de snelweg rij of in de bebouwdekom klein kwartiertje geeft de temperatuur meter 95 graden aan, en op de snelweg 110 graden. het lijkt me niet echt goed, wat kan de oorzaak zijn? koppakking of de thermostaat of.... groeten

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zonder rookontwikkeling gewoon kan rijden met die voiture, dan heb je een kapotte meter, geef er eens een tik op.

Twee dingen die me gelijk te binnen schieten: Thermostaat defect (dan zal je verwarming het ook niet doen) maar ik denk eerder aan een defecte ventilator (of de aansturing middels sensor hiervan) Controleer voor de zekerheid je niveau van de koelvloeistof.

Dat is een peugeot kwaal, heb t zelf ook gehad heb er toen wat koelvloeistof in gekieperd terwijl t volgens de richtlijnen goed was, blijkelijk moet er net iets meer in zitten dan aanbevolen staat. bij mij was t toen opgelost. Toegevoegd na 3 minuten: En let op je toeren bij t schakelen hou t onder de 3000 toeren. dat is in alle opzichten voordeliger.

een defecte meter of radiateur laat water niet circuleren omdat deze is dichtgeslipt.ook kan de waterpomp de schuldige zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100