Waar kan je vinden (liefst een site) of je recht heb op een invalidenvoertuig?

-

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je misschien een WAO uitkering,dan kan je ook bij het UWV informatie inwinnen. Maar ik raad je ook aan om bij de gemeente te raden gaan. Hier in de gemeente heet het ISD dat is een onderdeel van de gemeente.Het zal bij jou waarschijnlijk anders heten. Daar kun je een aanvraag indienen,ze willen wel jou goedkeuring om bij artsen te informeren. En je wordt ook door een (arts) stelt niks voor hoor,gekeurd die de gemeente je toewijst. Maar het hele proces werkt vrij snel en is best wel eenvoudig. Dus kijk op de site van het gemeentehuis in jouw woonplaats en zoek naar gehandicapten-voorzieningen. Gewoon aanvragen als je denk om er voor in aanmerking te komen,want wie niet waagt,wie niet wint. Succes!

Volgens mij moet je hiervoor informeren bij je gemeente, waar naar je mobiliteit zal worden gekeken. Wanneer de gemeente de noodzaak inziet ( m.b.v. een indicatie) zal deze hier een vergoeding (vergoeding verschild per gemeente) voor geven. Waarna zo'n voertuig aangeschaft kan worden. Wanneer de gemeente deze afwijst, moet je zelf een invaliden voertuig aanschaffen.

dit moet je via de gemeente aanvragen en die sturen de aanvraag naar het CIZ.Deze gaan dan beoordelen waar en of je recht heb op dat gene wat je aanvraagt.

Bronnen:
http://www.ciz.nl/

Hier heb je een aanvraag formulier http://www.klaverblad.nl/web/file?uuid=ba3771a7-40d5-4454-bed2-28cb3b447b9d&owner=1cd08877-fdb9-4008-b701-81024c8365b3&contentid=151