Mag een postbode jou weigeren de inhoud van een pakje te inspecteren voor je tekent voor goede ontvangst?

Vanmorgen conflict met postbode. Wij wilden pakje inspecteren, (of het item wel in het pakje zat) voor wij tekenden voor goede ontvangst. De postbode weigerde dit, en rukte het pakje uit onze hand, en wenste EERST de handtekening, en dan zouden wij pas het pakje krijgen.

Op de (email) pakbon stond vermeld dat wij als ontvanger EERST moesten inspecteren of de inhoud heel en aanwezig was, VOOR we tekenden. (dit mag wettelijk volgens ons niet op een pakbon staan, maar dat terzijde)

De postbode stond de inspectie niet toe. Maar hoe bewijs je dan dat het transportschade is, mocht dat een keer zo zijn?

Al met al, mag de postbode jou de inspectie van het geleverde pakketje weigeren voor je tekent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een aangetekende zending overhandigd de Post pas nadat de geadresseerde voor ontvangst heeft getekend, handtekening voor ontvangst. Toegevoegd na 3 minuten: Bij beschadiging wordt de werkelijke schade (op basis van de inkoopwaarde van de factuur, exclusief btw) uitgekeerd tot een maximum van € 500,- per pakket. Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen, heeft u het verzendbewijs nodig.

Waarschijnlijk denkt de postbode dat hij volgens de postwet een pakket niet mag openen; het briefgeheim heeft echter geen betrekking op pakketjes want die vallen niet onder brieven maar onder overige poststukken. Uiteraard is de postbode niet verplicht om een pakket te openen; het valt niet onder zijn taken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100