Mag je maar Parijs rijden als je nog maar net een jaar je rijbewijs hebt?

Ik hoorde namelijk dat dat niet mag. Je mag pas na 3 jaar in Parijs rijden en in Frankrijk. Is dit zo of mag je gewoon ook al na een half jaar naar Parijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, het mag. Je hebt als het goed is een Europees rijbewijs waarmee je door heel Europa mag gaan. Vroeger was het inderdaad wel zo, toen we nog niet één Europa waren. Tweekaz. Toegevoegd na 6 minuten: Europa moet zijn Europese Unie.

Ja binnen de EU en dus in frankrijk wel. Anders heb je een internationaal rijbewijs nodig. Zie:

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ri...

Je rijbewijs is geldig in de EU en mag je daar gewoon rijden LET WEL ZE RIJDEN ANDERS ALS WIJ Parkeren botsen tegen een ander ff auto opschuiven is vaak heel gebruikelijk daar in andere landen(de fransen nemen t echt niet nauw) Je rijbewijs is geldig in de EU dus je mag er rijden. Het gedrag daar is anders als bij ons ervoor pleuren gaat een heel ander begrip worden als je een rotonde op wilt doe je t niet sta je daar over 10 jaar nog dat ook maar heb t in frankrijk zelf gezien ff autotje opschuiven met inparkeren kijkt echt niemand van op das normaalste zaak van de wereld daar

Het mag zonder meer wettelijk gezien. Of het verstandig is moet je zelf uitmaken: als je redelijk stressbestendig bent dan is het een fantastische manier om rijervaring op te doen, als je onzeker bent of snel in paniek dan zou ik het niet aanraden om zonder een meer ervaren chauffeur erbij dat te doen.

Jij rijdt onder de voorwaarden van een NL rijbewijs welke getoetst zijn aan europese regelgeving, deze kunnen licht afwijkend zijn van een frans rijbewijs. Echter dat levert geen probleem op. Kortom goeie rit.

Et mag, je hebt je rijbewijs dus kun je er zonder problemen naartoe rijden, succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100