Wat betekent bebouwde kom en onbebouwde kom?

Ik weet dat iets met het verkeer te maken hebt, en heb het ook al is gevraagd aan m`n moeder enzo, maar ik snap het nog steeds niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bebouwde kom is het bewoonde gebied waar specifieke snelheidsregels gelden, namelijk 50 km per uur. Buiten de bebouwde kom mag je op gewone wegen 80 km/u. Toegevoegd na 1 minuut: Een wat uitgebreidere definitie staat op wikipedia met het bijbehorend verkeersbord dat de grens aangeeft. Toegevoegd na 3 minuten: Het betekent dus niet dat buiten de bebouwde kom geen huizen langs de weg staan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bebouwde_kom
http://www.wegenwiki.nl/Bebouwde_kom

het woord zegt het al een beetje: Bebouwde kom. Het is er bebouwd, ofterwel je rijdt een dorp of stad binnen. Zoals al eerder gezegd, daar mag je maar 50 rijden. De bebouwde kom begin na het bord met de plaatsnaam. Overigens, het heet geen onbebouwde kom maar "buiten bebouwde kom" Je rijdt het bebouwde gedeelte weer uit en dan mag je 80 rijden. Dat wordt aangegeven met het bord met de plaatsnaam met de rode streep erdoor. Je rijdt de plaats uit. Binnen bebouwde kom: In stad of dorp Buiten bebouwde kom: Buiten de stad of dorp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100