Mag je je opladers mee nemen in je handbagage als je naar de usa reist?

We gaan volgende maand naar amerika. Voor het eerst buiten europa, de sites van de vliegtuigmaatschapij en schiphol zijn wel erg algemeen.

- mogen ze in je handbadage ( 2 personen, stuk of vier snoertjes, oplader fototoestel, 2 stekkers usa...)
-moet je alle uiteinden van de snoeren echt afplakken met ducktape.
-mogen ze allemaal in hetzelfde zakje?

En alle ander tips ook welkom over wat je zeker niet moet doen in 2019. Dank jullie

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen idee wat ze jou allemaal wijs gemaakt hebben, maar je oplader mag je gewoon meenemen. Er is een tijdje wat te doen geweest m.b.t. lithiumbatterijen van telefoons, maar die storm is al gaan liggen.

Het is geen probleem om je opladers en snoertjes in je handbagage mee te nemen; eigenlijk net als binnen Europa. Over het afplakken van de uiteinden heb ik nog nooit gehoord. Dat is echt niet nodig. Alles mag bij elkaar in hetzelfde zakje. Het enige dat je kan gebeuren is dat je de inhoud van het zakje even moet laten zien bij de security check op Schiphol; de scanner ziet een kluwen metalen draadjes die de beveiliger niet kan thuisbrengen (= eigen ervaring). Officieel moet alle electronica opgeladen zijn zodat je kan laten zien dat het werkt. Maar nog nooit gezien dat dit ooit gecontroleerd wordt. Bedenk wel dat als je een overstap hebt in de VS, je na immigratie, koffer ophalen, door douane, koffer weer afgeven, je zelf ook weer door de veiligheidscontrole moet. Dus ook je handbagage weer door de scanner. Dan geldt het 1L zakje met 100ml vloeistoffen weer. Dus koop je wat drank of parfum op Schiphol moet je dit tijdens de overstap in je grote koffer stoppen. Veel reisplezier!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100