hoeveel vliegvelden zijn er over de hele wereld?

Is dit bekend? of zijn het er ontelbaar veel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heb je aan de link wat? Het is wel moeilijk vast te stellen aangezien je eisen moet stellen van wat een vliegveld is en wat niet. Er zijn genoeg plekken waar bijv alleen een landingsbaan is. Tel je dat ook mee ja of nee.

Er is al eerder aangegeven dat een van de vragen is wanneer is een vliegveld een vliegveld. Gebruik je de definitie volgens het CIA Factbook, Een vliegveld is een vliegveld als dat vanuit de lucht als een vliegveld herkend wordt (ongeacht of het wel of niet in gebruik is), dan komen we in 2012 op ongeveer 43.794 vliegvelden, waarvan er 15.079 in de Verenigde staten

Bronnen:
https://www.cia.gov/library/publications/t...

als je weet dat er in nederland al 30 officiële vliegvelden zijn. dan kan je makkelijk uitreken hoeveel er ongeveer zijn. Of het exact te weten. kan ik het antwoord wel zeggen. dit zijn er 43.987 in Mei 2012. er komen er elke maand weer een paar bij. een vliegvel mag pas een vliegveld genoemd worden. wanneer er een Cri-cri (kleinste vliegtuig ter wereld) er kan opstijgen en langen. de baan moet minimaal 900M zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100