Wie doet precies wat op de luchthaven?

Wie werken er?

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik bedoel dus: de mensen die de hoofdleiding hebben -.-'

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is niet een vraga die zomaar even te beantwoorden is. Van winkelpersoneel, beveiliging, grensbewaking tot vliegtuig onderhoudt & reparatie. Je vind er zoveel verschillende functies.

Er werken heel veel verschillende mensen. Je hebt de grondsteward(es)s(en) die je helpen met inchecken/bagage afhandeling. Je hebt de douane die de paspoorten checkt, de bagage scant e.d. Je hebt de luchtverkeersleiding die ervoor zorgt dat de verschillende vliegtuigen op verschillende hoogtes vliegen om botsingen te voorkomen. Je hebt bagageafhandelaars die de bagage naar de juiste vliegtuigen brengen. Je hebt monteurs, boordwerktuigkundigen e.d. die voor hetonderhoud zorgen, cateraars die de catering aan boord brengen, mensen die het vliegtuig voltanken. je hebt winkelpersoneel die je tax-free shopping afrekenen, schoonmakers die de boel schoonhouden. Je hebt de leiding van Schiphol die plannen bedenkt om de boel (nog) winstgevender te maken. Daarnaast zijn er nog steward(es)s(en) en piloten. Wat die doen, daar kom je vast zelf wel uit. En ongetwijfeld ben ik er nu nog heel veel vergeten.

J.A. Nijhuis is President-directeur van Schiphol sinds 1 januari 2009. Als je 't dus over de hoofdleiding hebt, dan komt hij best wel in aanmerking.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100