Moet er officieel een wachttijd zitten tussen uitchecken met de ov-chipkaart en weer inchecken?

Ik heb al twee keer meegemaakt dat de chiplezer in de bus niet direct reageerde bij het uitchecken (geen piepje of groen lichtje) en dat dan bij het nakijken van de reishistorie bleek dat ik uitgecheckt was en ook meteen weer ingecheckt, binnen dezelfde minuut!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij NS moet er inderdaad 3 minuten zitten tussen uitchecken en vervolgens weer inchecken. Dat is echter niet zo bij andere vervoerders, en ook niet als je van NS op een andere vervoerder overstapt. Bij bus, tram en metro moet je bij elke rit uitchecken als je het voertuig verlaat. Ook als je alleen maar wilt overstappen op een andere rit. En dat overstappen, inclusief opnieuw inchecken, kan echt binnen 3 minuten.

Bronnen:
http://www.ret.nl/service-en-verkoop/ov-ch...

Tussen in- en uitchecken hoeft geen wachttijd te zitten. Als je maar 1 halte meerijdt, is dat soms een hele korte rit, ook in tijd. Tussen uit- en inchecken moet wel een wachttijd van 3 minuten zitten. Zie link, eerste vraag. http://www.ns.nl/zakelijk/contact/service/veelgestelde-vragen-reizigers/reizen-met-de-ns-business-card.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100