wat is voordeliger een ov chipkaart met 1e klas tarief of 2de klas tarief ik reis aleen maar met de bus is dan 2e klas goedkoper?

Toegevoegd na 1 minuut:
zit momenteel op 1e klas mocht 2de klas goedkoper zijn zoals mij vraag is wil ik overstappen naar 2de klas hoe moet ik dit doen op welke manier.

Weet jij het antwoord?

/2500

tweede klas is goedkoper, zeker voor jou, omdat in de bus geen 1e klas en 2e klas is, de eerste klas in de trein is daarom ook nooit helemaal bezet, er zitten meestal maar 1 of 2 personen

2de klas is altijd goedkoper, op een treinstation moet je je ov op zo'n treinkaartjesautomaat leggen en daar kan je het veranderen van 1e naar 2de klasse.

1e klas en 2e klas heeft alleen betrekking op de trein. Als je nooit treinreizen maakt, hoef je op zich niets te veranderen, want je betaalt voor busreizen gewoon een standaardtarief. Maar als je dan weer eens in een trein stapt, betaal je wel de eersteklasprijs - wil je dat niet, dan moet je op een treinstation je kaart even omzetten naar tweedeklas (bij een automaat).

Het 1e-klasse gedeelte geldt alleen voor treinen, niet voor de bus. De bus gebruikt een ander (kilometer) tarief. Dus als je met een bus reist, dan betaal je het normale bustarief, ongeacht of je de pas voor 1e of 2e klasse hebt geactiveerd. De klasse-keuze voor de trein heeft ook geen invloed op eventuele kortingsabonnementen voor de bus die sommige steden en regio's hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100