Moet je betalen voor honden in de tram?

Ik meen mij te herinneren dat het vroeger zo was dat je voor een klein hondje dat op schoot kon niets hoefde te betalen en voor een grote hond moest reizen op een roze strippenkaart. Is dit nog steeds zo? Ik kan er namelijk niks over vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HTM (openbaar vervoerbedrijf van Den Haag) stelt: Honden die niet al te groot zijn, mogen gratis met u meereizen. Dat houdt in dat u de hond met gemak op schoot moet kunnen houden of in een draagtas kunt meenemen. Als dat niet kan en de hond een eigen plaats inneemt (staanplaats of zitplaats, dat maakt niet uit), moet u voor de hond het gereduceerde tarief betalen (de roze strippenkaart). Ik raad je aan om even op de website te kijken van het vervoersbedrijf bij jou in de buurt, want wellicht verschilt het per bedrijf.

Bronnen:
http://www.htm.net/Pages/DEF/491.html

Maar tegenwoordig is de OV. Chipkaart er en hoef je volgens mij niet meer te betalen voor een hond

Vorig jaar moest ik voor mijn golden retreiver die onder mijn stoel lag gewoon betalen....niet om het feit dat het geen stoel gebruikte of in de weg lag maar om het feit dat het ook gebruik maakt van OV. (Het zou ook niet eerlijk zijn als jij het met je schoothondje niet zou hoeven en ik met mijn grotere hond onder mijn stoel wel). Vraag me overigens wel af waarom menden met enorme reiskoffers niets hoeven te betalen....die nemen juist veel ruimte in beslag, ze blokkeren zo 3 tot 4 stoelen waar reizigers op kunnen zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100