Wat is een veilige snelheid voor een motorrijder?

Ik zag ergens staan dat de gemiddelde snelheid bij niet dodelijke ongevallen 38 km/h is en bij dodelijke ongevallen 50 km/h.
Nu wilde ik de motor gebruiken dagelijks om naar mijn stage te gaan. Heen zo'n 60 km en dus 80 wegen pakken voor de veiligheid ipv de snelweg (120/130). Maar als ik het dus goed begrijp is de kans dat je een ongeluk boven de 50 km/h overleeft toch al niet zo groot ongeacht hoe hard je gaat?
Natuurlijk buiten het feit dat hogere snelheid altijd meer kans op de dood betekend maar ergens kun je natuurlijk wel een lijn trekken.
Weet iemand hier iets meer over? Advies misschien wat ik het beste kan doen qua motorrijden? De auto vind ik namelijk veel te duur elke dag.

Toegevoegd na 1 dag:
Alvast bedankt voor alle antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

80 kilometer per uur met een personenauto is ook dodelijk, tegen een boom ben je toch altijd de verliezer. Ik raad je niet aan om de 80 kilometerwegen op te zoeken in verband met tegenliggers. De meeste ongelukken met motoren gebeuren door afslaand verkeer en op kruisingen waar ze over het hoofd gezien worden. In beide gevallen vallen er meestal zwaar gewonden en doden. Probleempje op de snelweg is meestal dat je in een dode hoek terecht komt en omver getikt word. Helaas is dat ook niet leuk... Ik raad je aan een gevorderde rij opleiding te volgen, daar leert men je gevaarlijke situaties te herkennen voordat het mis gaat. Dat heeft mij al regelmatig mijn hachje gered! Dat gezegd hebbende, ik rijd de laatste drie jaar dagelijks woon werk verkeer en ben eenmaal onderuit gegaan met 70 kilometer per uur door een olievlek in een bocht, schade: een valbeugels vlak geschuurd, stepje glad eraf, pak afgesleten en een enorme deuk in mijn ego. Kortom, ik leef nog en reed harder dan 60! Het hangt er vanaf wat je tegenkomt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100