Ik heb een scooter die al 2 jaar stil staat, nu wil ik hem weer gaan gebruiken. Kan ik hem gewoon starten?

Het gaat me vooral om de benzine die erin zit, moet die eruit en er nieuwe ingooien? of bezinkt het niet?
het is mengsmering wat erin zit.
Helpt goed "schudden" met de scooter?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat de accu leeg is als je hem zolang niet hebt gebruikt, succes :-)

Goed schudden kan.... maar een beetje verse brandstof erbij gooien is beter. Starten doe eerst zo dat je scooter niet aanslaat. Dan kan de olie ook zijn weg een beetje vinden in de motor en versnellingsbak of automaatbak. Dus een beetje voorzichtig te werk gaan en er kan nauwelijks iets misgaan. Denk wel aan de remmen, banden, stuurinrichting enzo. Dus kijk die ook even na. Succes.

Er zal een dikke rookpluim uit komen als je hem start maar heb pas ook mijn tomosje weer eens gestart na een jaar en ging prima hoor. ik zou gelijk de kickstart gebruiken want de accu zal wel leeg zijn. De kans is er ook dat je bendix is vast gerot. (dit is het tandwiel wat uitzet zodat hij contact maakt met je aandrijfas als je elektrisch start) Gewoon starten het zal wat moeizamer gaan met oude brandstof maar het ontsteekt en daar gaat het om.

De oude benzine zou ik eruit gooien en verse erin doen. Misschien even de bougie schoonmaken en dan lijkt mij dat hij probleemloos moet starten (als er verder niets aan mankeert).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100