Fiets ongeluk, wie is er schuldig ?

Ik fietse op het fietspad en er reed een kind voor me van je jaar of 4. Ze trapte zonder te kijken vlak voor een bocht op haar rem en ik botsten tegen haar aan.

Omdat de vader snel weg was heb ik nooit telefoonnummers kunnen uitwisselen.
Maar toen ik thuis kwam zag ik een deuk in mijn telefoon. Zou ik kunnen kijken of ik hun tegen kom om als nog te kunnen regelen met de verzekering of niet.

Toegevoegd na 16 uur:
Heel erg bedankt voor jullie antwoorden!
Hier is wat extra uitleg,
Het was een doorgaande bocht en er was helemaal geen rede om te stoppen, ik keek voor haar uit want zoals iedereen zegt kleine kinderen zijn onoplettend en onverwacht. Ze remde, voetjes op de vloer midden op het fietspad.
Omdat ik haar of me zelf niet voor een auto wou gooien en haar niet volop wou aanrijden (duh). Reed ik tegen het bovenste deel van de trapper aan (zat geen voet ) en toen hield ik mijn evenwicht niet en viel op mijn zij waar mij zij (mobiel zat daar). Het meisje op de fiets viel mee om en hoop dat ze in orde is
Hoop dat dit alles opklaart, de schade blijft zo ie zo voor mij hebben geen nummers uitgewisseld. Vroeg me het alleen af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Het artikel geeft aan dat iemand voldoende afstand tot zijn voorligger dient te bewaren. U moet zoveel afstand van de voorganger bewaren dat u nog tijdig kunt remmen. Volgens uw uitleg reed er een peuter/kleuter voor u. Als u van plan was deze peuter in te halen had u er niet recht achter gereden maar meer naar links ten opzichte van het kind. Het is logisch dat een zeer jong kind vlak voor een bocht afremt. Ten eerste overziet de peuter de weg niet als de weg niet meer recht vooruit te overzien is en ten tweede: afremmen voor een bocht is een logische handeling, zeker voor een peuter. U dient er ook rekening mee te houden dat peuters en kleuters nog onverwachte bewegingen maken, kijk maar naar onverwachts oversteken van de straat. De eigen aansprakelijkheid van kinderen jonger dan veertien uit hoofde van onrechtmatige daad is uitgesloten. Indien de verweten gedraging om een andere reden dan de jeugdige leeftijd van het kind niet als onrechtmatig kan worden gekwalificeerd rust (ook) op de ouders geen aansprakelijkheid. Hopelijk kwam de peuter/kleuter echt alleen maar met schrik vrij. Uit uw beschrijving valt op te maken dat u alleen tegen een kindje bent gebotst en niet languit op straat hebt gelegen. Als uw telefoon tijdens het fietsen gewoon in uw tas of ergens in uw zak had gezeten was deze er zeker onbeschadigd vanaf gekomen. Als u hen nog tegenkomt valt er niets te regelen met de verzekering. U zult deze schade geheel zelf moeten dragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100