Wat is nu echt een goede/snelle fiets (prijs-kwaliteit) tot €500?

Ik wil de fiets gebruiken voor wat boodschappen doen en voor afstanden van zo'n 20-30 km. Bij voorkeur met terugtraprem en < 3 versnellingen. Wat er niet op zit, kan immers ook niet kapot. Alvast bedankt, want ik vind het moeilijk om fietsen te vergelijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een goede fiets wil voor 500euro dan wordt het een 2ehands daar kun je niet omheen. Eentje met terugtraprem zal lastig worden want die worden nauwelijks meer gemaakt en bestaan uberhaupt niet eens in combinatie met versnellingen volgens mij (dan wordt het wel een erg ingewikkelde achternaaf). Het is overigens een misopvatting dat terugtrapremmen niet kapot gaan. Goede velgremmen zijn beter. Ik zou als ik jouw was op zoek gaan naar een degelijke 2ehands fiets van Nederlandse bodem (gazelle, batavus, koga of sparta) van zeg een jaar of 5 geleden. En die zou ik gewoon bij een plaatselijke (grote) fietsenmaker aanschaffen die wil je waarschijnlijk ook nog wel wat garantie geven. Mocht hij op dat moment niets hebben staan kun je altijd vragen of hij je wil bellen als er een geschikte fiets binnen komt. Vering heb je waarschijnlijk niet nodig maar is niet erg als het erop zit. Succes! :) Toegevoegd na 14 minuten: Union mag ook nog in het rijtje merken trouwens

Heb je al eens overwogen te gaan ligfietsen, op de 2e hands markt zijn er prima fietsen te vinden rond de 500 euro. Zeker voor de 20-30 kilometer die je wilt gaan rijden kan ik me niets beters voorstellen dan een ligfiets. Hier staat een verhaaltje waarom je zou kunnen gaan ligfietsen: http://www.ligfietswinkel.nl/index.php/nl/waarom-ligfietsen.html Hier staan alle ligfiets merken met gebruikers ervaringen http://www.ligfiets.net/product/bike wat je zou kunnen helpen een keuze te maken. Aan de hand daarvan zou je bij een dealer in de buurt een proefrit kunnen gaan maken. Zelf "lig" ik al ruim 10 jaar, en zou niet meer anders willen.

Waarschijnlijk moet je daar voor naar MP. Hier een voorbeeld

Bronnen:
http://vernieuwd.marktplaats.nl/a/fietsen-...

Je kan eens in de fietsenwinkel gaan kijken of ze er geen staan hebben van einde reeks, daar geven ze dan dikwijls korting op. Zo kocht ik nu een batavus model boulevard in einde reeks (wel in België, maar in Nederland zal dit toch ook wel bestaan denk ik?) Deze heeft 7 versnellingen (ik denk dat dit het minste in aantal is van tegenwoordig) en wel gewone remmen, de terugtraprem is zoiets van vroeger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100