Wat voor zadel kun je het beste kopen, als vrouw zijnde, als je steeds een zere plasser hebt bij het fietsen?

Dus geen zere billen.

Toegevoegd na 13 minuten:
Met zo'n gel-hoesje, leek het juist erger te worden. Misschien zo'n dameszadel?

Toegevoegd na 15 minuten:
Ook gaan mijn tenen regelmatig 'slapen' tijdens het fietsen.

Toegevoegd na 19 minuten:
Ik had een gelzadel gekocht, maar dat bood geen uitkomst. Zijn er verschillende soorten gelzadels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gel-zadel. Toegevoegd na 1 dag: Je vertelt dat je een gel-hoesje hebt gekocht. Maar dat is niet hetzelfde als een (echt) gel-zadel, lijkt mij :). Als je tenen gaan slapen, lijkt het mij dat je zadel te hoog staat. En dat verklaart tevens waarom je pijn hebt bij het fietsen!

Het licht er ook aan hoe je zit. Je je gewoon met je kont op het zadel of ik zie ook wel eens van die mensen het heerlijk vinden op met hun ,,plasser'' aan de punt van het zadel te gaan zitten. Vooral bij scooters. Ik zou je een verend zadel aanraden met niet zo'n ,,scherpe'' punt eraan Of gewoon een cel zadel, of een cel hoesje. Dat kan je gewoon kopen bij de Action voor nog geen €3,-.

Hier wat punten om op te letten. Volgens mij gaat het om het schuren van je kruis over het zadel... Zadelpijn die wordt veroorzaakt door een open huid gaat vaak gepaard met bacterien die op de open plek naar binnen zijn gedrongen en een echte infectie veroorzaken. Je kunt deze infectie met antibiotische creme insmeren en bedekken met een zacht verband, maar beter is het om op zoek te gaan naar de oorzaak van de verwonding. Controleer ten eerste of je zadel niet te hoog staat. Als dat namelijk het geval is, moeten je heupen op en neer rondom het zadel bewegen en dat veroorzaakt veel schuring van zowel huid tegen huid als huid tegen fietsbroek. Het gevolg is een open huid en uiteindelijk infectie. Ga tijdens het fietsen regelmatig rechtop staan, waardoor de druk op de huid van dijen en billen tijdelijk wegvalt en de samengedrukte weefsels de tijd krijgen om zich te herstellen. Gebruik de heuvels en dalen die je tegenkomt om dit te doen, of stap regelmatig even van je fiets af om een stukje te lopen. Ga regelmatig verzitten op je zadel en probeer ook op het achterste deel van je zadel te zitten, waar je meer ondersteuning hebt en minder druk op je kruis. Beweeg regelmatig heen en weer en naar voren en achter, om de druk te verlichten of te variëren. Je fietsbroek moet van binnen gevoerd zijn met een goed vochtopnemend materiaal, dat geen enkele naad, stiksel of zoom bevat op de plaats waar je zitvlak het zadel raakt. Hiermee kun je een heel groot deel van de gebruikelijke zadelpijn voorkomen. Koop dus een heel goede kwaliteit fietsbroek van een bekend merk. Ook zadels zijn er vele soorten en maten, en het ene zadel veroorzaakt veel meer zadelpijn dan het andere. Raadpleeg je rijwielhandelaar, hij of zij kan je hierover zeer goede adviezen geven. Een goed fietszadel voorkomt zadelpijn. Smeer of vet – indien van toepassing – je zadel regelmatig in, waardoor het zacht en meegevend blijft. Raadpleeg de winkel waar je het zadel gekocht hebt voor het juiste onderhoud. Was je fietsbroek in antibacterieel wasmiddel en spoel hem goed uit zodat er geen zeepresten in blijven zitten. Verzorg je huid goed met een vochtinbrengende, verstevigende bodylotion. http://www.fietsenpagina.nl/weblog/fietsen-en-gezondheid/zadelpijn-voorkomen-en-verhelpen/

Vroeger had ik altijd een rokzadel, en daardoor nooit last van mijn kruis. Maar een modern gelzadel is ergonomisch zo goed dat ik bij mijn laatste fietsaankoop het gewone zadel erop bleek te kunnen laten! Toegevoegd na 2 minuten: Als je tenen gaan slapen dan staat het zadel vermoedelijk te hoog afgesteld. Daardoor moet je teveel kracht met je voeten geven. Laat het zadel lager zetten, dan kunnen je bovenbenen het meeste werk verrichten. Toegevoegd na 4 minuten: Er zijn inderdaad veel soorten gelzadels. Ik zoek even op wat de mijne precies voor een is, aangezien ik dezelfde klachten had als jij en deze bij jou wellicht ook voldoet: Freedom van SelleRoyal.

Mogelijk staat je zadel te ver naar achteren gekanteld waardoor er druk uitgoefend wordt waar je dat niet wilt.

Op een fietszadel hoor je voornamelijk op je zitbeentjes te zitten en niet op andere lichaamsdelen. Zeker niet op je billen, want die moeten hun werk kunnen doen. Daarom is een fietszadel voor vrouwen met hun bredere bekken wat breder dan voor mannen. Als een zadel niet goed op je anatomie is afgesteld geeft dat al gauw druk op het perineum, het stukje tussen anus en geslachtsdeel. Door de zenuwen die daar doorheen lopen kun je vervelende sensaties krijgen die zowel in je benen als zelfs in je keel gelokaliseerd kunnen zijn. Staat een zadel teveel achterover gekanteld dan kunnen problemen met de geslachtsdelen ontstaan. Bij mannen pijn en gevoelloosheid van vooral de balzak en bij vrouwen van de schaamlippen. Dus, zowel de vorm als de stand van een fietszadel kunnen het verschil uitmaken tussen comfortabel fietsen en een pijnlijke ervaring. Als vuistregel kun je ook nog hanteren dat zachte zadels over het algemeen meer problemen veroorzaken dan wat hardere. Ik prefereer zelf een tamelijk hard leren zadel, uiteraard met een uitstekende pasvorm, maar dat is persoonlijk.

heelaas zijn er nog geen goede zadels,wel kun je een schapenvachthoesje kopen bij de rijwielhandel,of hallfords, ook helpt het om op tijd even te stoppen voor een goede doorbloeding,niet door blijven fietsen want het wordt alleen maar erger,ikzelf fiets ook veel en ga er op tijd even af.

Wat jij nodig hebt, is deze: http://www.probike.nu/zadels/960-zadel-lepper-hygia-tempur-8715332802438.html http://www.lepper.nl/index.php?content=WmFkZWxwaWpu Zijn duur, maar je hebt er onbetaalbaar veel plezier van. tip: kringloopwinkels hebben ze weleens. Gelzadels of hoesjes bieden geen uitkomst, schapenvachtjes net zo min. Je moet namelijk niet op delen gaan zitten waar je niet op wilt zitten tijdens gebruik van je fiets. Hooguit is het even wennen, maar daarna wil je nooit meer een andere. Onthou maar: Lepper Hygia Succes verzekerd! Toegevoegd na 11 minuten: Nog een link: http://www.fietsenzonderzadelpijn.nl/contents/nl/d1_zadelpijn_ism-zadels_tempur_zadel_zadel_prostaat_easyseat_dameszadel_racefiets_overzicht.html

bij sommige fietszaken kunnen ze een afdruk maken voor het best bij je passende zadel. misschien niet de goedkoopste oplossing maar wel de beste. succes.

Je moet een gespleten zadel van ism hebben, word ook gebruikt door amstrong. Toegevoegd na 14 uur: Overigens, kan je het best bij een fietsspecialist, de optimale zit/fiets houding in laten stellen, ook zeer belangrijk.

Bronnen:
http://ismzadel.nl/

Hi, Ik ben een man , maar ik had bij lange fietstochten vaak een probleem met het zadel. Vooral omdat mijn prostaat opzwol en niet ( goed ) meer kon plassen na het fietsen. Op een gegeven moment ontdekte ik dat als ik een rugzak , ( zo'n kleine ) met zijn rugbanden kruiselings om mijn zadel spande, ( met de rugzak op de bagagedrager) ik op de banden kon zitten . Dit elimineerde alle problemen . Vooral als de rugzak gevuld is worden je billen opgelicht van het zadel en is de pijn verdwenen.

de beste was het rokzadel, dat is namelijk zoveel korter dat je er alleen op zit, dus je moet een goed evenwicht hebben omdat je niet een stukje zadel tussen de benen hebt... met een rokzadel had je ook nooit putten in je rok van het zadel wat met een gewoon zadel wel gebeurde... :)

Sinds ik op een 'Selle Royal Fietszadel 5130 Dames Respiro Athletic' fiets, heb ik geen gekneusde schaamlippen meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100