Er zijn fietsen van Gazelle met twee veringen in de voorvork en één vering in de voorvork, welke is beter?

Hallo
Heb een vraag: ik vraag me af of de fietsen van Gazelle o.a. Medeo lite met één vering wel duurzaam zijn, of zijn de fietsen met twee veringen duurzamer? Het gaat om een hybride fiets.

En is Batavus beter of Gazelle?

Graag reacties a.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om met de laatste vraag te beginne, persoonlijk vind ik, dat Gazelle net iets meer zorg besteedt aan zijn fietsen. Kwalitatief zijn ze beide goed. En dan die vering. Elke ingreep in een voorvork maakt de fiets kwetsbaarder, als je niet door ruw terrein hoeft, is een geveerde vork eigenlijk niet noodzakelijk, maar ja, vering is in. Dus ik zou voor de minst geveerde versie gaan, die is minder kwetsbaar dan de dubbel geveerde.

Ik ben sinds kort trotse bezitter van een nieuwe Gazelle. Op jouw tweede vraag. Ik heb voordat ik deze fiets kocht beetje rondgeneust oa op internet en wat naar voren komt is dat Gazelle toch wel hét topmerk van fietsen is. Gazelle, Batavus en Sparta in die volgorde. Daarnaast heb je nog wat degelijke fietsen als de Union en andere. Ik ga graag voor een goed merk. Deze is geen hybryde en heeft ook geen veringen in zijn voorvork dus dat weet ik niet. Maar met mijn dikke 50 mm banden voel ik weinig 'hobbels' anyway.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat een Gazelle een prettigere fiets is dan een Batavus. Ik had eerst een Batavus maar die werd gestolen, en doordat ik naar een andere fietsenwinkel moest die geen Batavus verkocht werd de nieuwe fiets een Gazelle. En daar heb ik helemaal geen spijt van. Deze heeft voorvering, maar ik zou niet weten of dat één of twee veringen zijn. Dus op je eerste vraag kan ik geen antwoord geven.

Mijn moeder fietst volgens mij op een Gazelle (elektrische) met een enkelgeveerde voorvork. Zoals ik het altijd heb gehoord is Gazelle toch wel beter dan eigenlijk ''de rest''. Dus ik zou eerder voor Gazelle gaan dan voor Batavus. Wat betreft de vering van de voorvorken, een enkelgeveerde voorvork heeft maar 1 keerring en mocht je voorvork olie gaan lekken dan hoef je maar 1 keerring te vervangen. Bij een voorvork met dubbele vering kunnen er dus 2 keerringen kapot gaan, en is de kans dat er eentje kapot gaat dus waarschijnlijk ook groter. Opzich is de kans dat je dit overkomt erg klein, maar je weet maar nooit;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100