Hoe span ik de ketting van mijn fiets aan? Hij ligt er erg los op en schiet er telkens van af.

Weet jij het antwoord?

/2500

het verstellen van de lengte waaraan je ketting ligt.

Achterwiel los en naar achteren schuiven.... Als dat niet helpt koop een nieuwe ketting omdat de oude te uitgerekt is geworden.

Je kunt je achterwiel iets naar achteren zetten maar wanneer je ketting te veel gaat wijken zul je er een schakel tussenuit moeten halen. Dit is prima zelf te doen. (Zal even voor je zoeken naar een linkje met handleiding en deze hieronder in de reacties melden.)

Aan de onderzijde van de achtervork van je fiets ziteen bout. Achter deze bout zit de kettingspanner. Wel allebei de bouten los draaien, kettingspanner aandraaien en daarna de bouten weer vastzetten.

Hmm. Ik zie dat de mogelijkheid om linkjes te plaatsen in de reacties is uitgeschakeld. Bij deze dan maar.

De bouten van je achterwiel allebij losdraaien (niet helemaal eraf, gewoon los). Vlak daarbij zitten twee vleugeltjes met een kleiner boutje, waarmee je het wiel naar achteren kunt stellen (door de bout aan te draaien gaat het wiel naar echter, en de ketting dus strakker). Zorg wel dat het wiel weer recht staat als je de bouten vastdraait. Als je ketting erg versleten is, dien je de ketting *en* de tandwielen tegelijk te vervangen. Als je dat niet doet, slijt een nieuwe ketting extreem snel. Dit geldt voor een fiets, maar ook bijv. voor een motorfiets.

Google: Hoe span ik mijn fietsketting?

Bronnen:
http://www.mensenenfeiten.nl/feiten-mainme...

Al gelukt? :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100