Na het afsluiten van mijn WA bromfiets verzekering is er voor 2 maanden premie van mijn bank terwijl het per maand zou worden betaald, waarom is dit?

Ik heb een scooter verzekering (WA) afgesloten bij scooterverzekeren.nl maar nu 2 dagen nadat ik het heb afgesloten krijg ik de polis met een rekening voor 2 maanden terwijl ik maandelijks wou betalen. Is hier een reden voor of is dit een fout? Gr. Naomi

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verzekeringspremies moeten altijd bij vooruitbetaling worden voldaan. Ik kan me voorstellen dat wanneer je maandelijks premie moet betalen en op bijv. 5 augustus een verzekering hebt afgesloten niet alleen de premie voor (een evenredig deel van) augustus in rekening wordt gebracht maar ook de volledige premie van september. En daarna gewoon maandelijks.

Je kunt de polis in termijnen van een maand, kwartaal, halfjaar of jaar betalen. Bij maandbetaling is er een toeslag van 7%, bij kwartaalbetaling een toeslag van 5% en bij halfjaarbetaling een toeslag van 3% op de bruto premie. De premie moet minimaal 100 euro per jaar zijn om voor maandbetaling in aanmerking te komen! Waarschijnlijk is je premie lager.

Bronnen:
http://www.scooterverzekeren.com/content/v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100