Wat is de beste manier om de piraten uit Somalië tegen te houden?

Wie heeft het beste idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bewaking is wat lastig, ze kapen nu al schepen 800 zeemijl uit de kust (!) Een goede uitkijk en een machinegeweertje op de railing?

Op korte termijn : elke schip met extra bewaking dag en nacht en speciale interventies via helicopter. De meerprijs weegt niet op tegen de losprijs. (altijd meer dan 1 mio) Op lange termijn : onderhandelingen met Somalië en de piraten organisatie om dit volledig te doen stoppen

Keihard aanpakken. En daarmee bedoel ik shoot to kill. Overlevenden levenslang vastzetten. De enige manier om dergelijke lieden aan te pakken, is door te tonen dat we piraterij niet accepteren. Écht niet accepteren, dus niet zéggen dat we piraten niet zo lief vinden, maar echt alle mogelijke middelen gebruiken om ze tegen te houden.

In navolging van SuzyQ die zegt 'shoot to kill', waar ik het overigens mee eens ben vind ik ook nog dat het geschade economische belang en de onwelwillendheid van Somalië (of beter het gebrek aan centraal gezag en orde in dat land) het misschien wel rechtvaardigt om het land binnen te vallen. Jawel, een invasie dus om orde op zaken te stellen. Als we het in vage gevallen als Afghanistan kunnen doen zonder daarvoor over goede gronden te beschikken dan kan dit zeker.

Als je weet hoe enorm groot schepen tegenwoordig zijn en hoe gigantisch de zee, dan lijkt dat onmogelijk. Ga maar eens op een schip van 350 meter lang en 60 meter breed soldaten neerzetten die alles kunnen zien en in de gaten houden. Bovendien is de bemanning van die geweldig grote schepen uiterst klein, 15-20 man. Dat gaat dus niet lukken.

zolang er armoede is, zullen er piraten zijn. mij lijkt het dus het beste om het probleem bij de wortels aan te pakken en wat aan de armoede te doen.

Somalië heeft momenteel geen functionerende centrale overheid. Op korte termijn is er niet veel meer te doen dan omvaren of gewapende escortes. Op lange termijn: een machtige wereldregering vormen waar alle landen verantwoording moeten afleggen. Bij conflicten neemt die regering de zaak over. Een soort super-NAVO, zeg maar (de huidige NAVO is veel te slap en ook deels partijdig). Dat zal voorlopig niet gebeuren omdat bijna alle landen nogal chauvinistisch zijn. De mensheid moet eerst meer inzicht krijgen en elkaars bronnen willen delen zonder daarvoor geld te willen ontvangen van landen die veel armer zijn. Dat zie ik nog niet gebeuren de eerstkomende honderd jaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Somalië

Ik zou zeggen dat er enkele schepen in konvooi zouden moeten gaan varen en deze samen bewaken met een handje vol bewapende mannen / vrouwen die aan boort van een schip zijn. Samen staan ze sterk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100