hoe krijg ik de groene aanslag weg van de buiskap van mijn boot, zonder het tentdoek te beschadigen?

Heb onlangs een boot gekocht en de tent die erop zit is groen. Te lang niets aan gedaan. Maar wil voorkomen dat het tentdoek verkleurd of dat het gaat lekken omdat ik er een beschermlaag afhaal.

Wie heeft er goede ervaringen? Wat men zegt dat speciale shampoo ook onzin is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zou je m.i prima kunnen doen met HG zonnescherm- dekzeil- en tentenreiniger. Succes Toegevoegd na 10 minuten: Als toevoeging nog een stukje kopieer- en plakwerk: HG zonnescherm-, dekzeil- en tentenreiniger is de ideale oplossing om de vervuilde oppervlakken van uw zonnescherm, dekzeil en/of tent weer heerlijk op te frissen. Atmosferisch vuil is de grootste boosdoener als het gaat om vervuiling van onder andere het zonnescherm, het markies, het dekzeil, de parasol of de tent. Hoe te gebruiken? Maak het te reinigen oppervlak eerst vochtig met water. Spuit vervolgens de vloeistof gelijkmatig op en borstel deze goed in met een schone borstel of bezem. Laat dit minimaal 5 minuten laten inwerken, maar voorkom indroging. Na het inwerken het oppervlak nogmaals goed borstelen en aansluitend goed afspoelen met water.

Bronnen:
https://www.karwei.nl/assortiment/hg-zonne...

Schoonmaken met groene zeep en zachte borstel of spons met draaiende beweging en goed afspoelen. Daarna impregneren en waterdicht maken met speciaal middel voor bootkap. Zeker geen HG. Is niet afdoende!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100