Waarom hebben boten een meisjes(vrouwen)naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat meisjes(vrouwen)namen over het algemeen veel mooier klinken en als ode aan de vrouw

Vaak zijn mannen de eigenaar. En die vinden dan de naam van hun vriendin, dochter, moeder, vrouw, erg mooi.

Omdat je dan kunt hebben over een boot (heb jij de maria al geschilderd?) en het is leuk om een naam te verzinnen, het is net zoiets als een vis een naam geven.

omdat de boot dan vernoemd is naar een vrouw of meisje. gelukkig heeft niet ELKE boot een vrouwelijke naam (zie afbeeldingen) wat zou het bootje over Bea kunnen zeggen...De Groene Draeck. boten kunnen alle mogelijke namen hebben (zie link voor voorbeelden hiervan)

Bronnen:
http://www.nauticlink.com/bootnamen/bootna...

een schip is vrouwelijk , denk aan oorlogsbodems hms = hare majesteit schip vroeger waren er weinig of geen vrouwen aan boord van (zeil)schepen ze werden dan ook veel naar de vrouw genoemd , in de binnenvaart werd de kloot van de mast wit geverfd als er een vrouw aan boord huisde , of de naam werd vernoemt op het schip , bijv vrouwe johanna een schip vraagt net als een vrouw veel zorg vandaar de de uitdrukking , koop een boot en werk je dood op zeevaart waren vroeger vrouwen taboe want het spreekwoord luidde toen ! een vrouw en een kip is een vloek op een schip

Bronnen:
scheepsnamen belicht

Omdat schepen vrouwelijk zijn. In literatuur over scheepvaart zul je altijd lezen dat de zeeman over zijn schip in vrouwelijke termen praat. Dus "zij" en "haar" , nooit "hij" of "hem".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100